Descobrir muntanya durant el confinament

Descobrir muntanya durant el confinament

El confinament continua, i amb consciència i responsabilitat, molts augurem el dia en que puguem tornar a sortir de casa, tornar al nostre quotidià i entre moltes d’altres coses… fer muntanya!

Des d’un inici, em va costar molt plantejar-me el confinament. El meu quotidià, com el de molts de nosaltres, és un xic frenètic, i necessitem certes vàlvules d’escapament periòdiques, per tal de carregar bateries i poder continuar; en aquest sentit, els meus caps de setmana de muntanya, ho són en gran mesura.

Arran de la situació excepcional, he deixat de treballar per causes majors; el voluntariat ens requereix amb un caràcter extraordinari; projectes que han nascut, i comencen a créixer amb força, tot i el confinament generalitzat; i tot, absolutament tot, envoltat per la incertesa de la pandèmia…

Amb tot aquesta petita introducció… us presento la idea que, farà una setmana, se’m va ocórrer per continuar redescobrint muntanya, i com sempre, compartint-ho amb tothom qui vulgui!

Recordar excursions amb qüestionaris.

Al meu perfil d’Instagram, bàsicament es respira muntanya. Les publicacions, es centren en les meves excursions, travesses o viatges en entorns naturals; per aquest motiu, a l’inici del confinament, em vaig engrescar en poder compartir racons ja visitats, a través del format d’històries*.

  • *Les històries és un format de publicació d’Instagram, les quals són visibles durant un període de 24 hores, i se’ls hi poden afegir certs ítems, com per exemple emoticones, animacions, enquestes o qüestionaris, entre d’altres.

En el marc d’aquest format, publico una fotografia d’alguna de les meves excursions (compto amb un bon arxiu des del 2014), i aprofitant les eines que ofereix Instagram -en el format d’històries-, presento el l’indret i un petit qüestionari, on els i les meves seguidores a la xarxa -o qui vulgues, ja que el meu perfil és de caràcter ‘públic’-, poden respondre i encertar (o no), el lloc que presento.

Avui fa just una setmana que publico al voltant de vuit i dotze imatges diàries, amb els seus respectius qüestionaris. Vegeu-ne diferents exemples (captures de pantalla):

Com veieu, sempre faig una petita introducció a l’indret, i a continuació, la pregunta amb les seves corresponents opcions, com per exemple: “Sigui des del Pla de Beret o des d’Alós d’Isil, podrem arribar al petit Santuari de …”, -la pregunta- “Com es diu el Santuari?” i -les opcions- a: “Mare de Déu de Montgarri”, b: “Santa Eulàlia d’Unha” i c: “Sant Andreu de Salardú”, en aquest cas la imatge corresponia al Santuari de la Mare de Déu de Montgarri, on hi vaig ser el passat 25 d’agost de 2018.

Si voleu veure totes les històries que he anat publicant durant la darrera setmana, podeu recuperar-les al meu perfil d’Instagram, concretament, a la primera agrupació d’històries destacades; tot i així, recordo que sols podreu arribar a interactuar amb les publicacions que hagi fet en les darreres 24 hores, en cas que dubteu en alguna de les altres, em podeu enviar un missatge directe, i us n’indicaré la resposta correcta.

Participació a la dinàmica de #PauMountain.

Estic molt agraït de la vostra participació! A hores d’ara, encara estic al·lucinant, amb la bona participació als qüestionaris de muntanya.

Cada publicació em permet recordar els racons visitats i compartir-los amb vosaltres! Som una petita comunitat, on plegats podem conèixer muntanya, i redescobrir verdaderes joies de la natura, i un cop superem el graó de la pandèmia… visitar-los per créixer i carregar bateries.

Fins al moment, he publicat una vuitantena de llocs, repartits per un munt de comarques catalanes, com l’Alt Empordà, la Cerdanya, el Maresme, el Berguedà, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça, el Ripollès o la Garrotxa entre moltes d’altres.

Durant aquests dies, he preguntat noms de cims, ermites, plans i colls de muntanya, … i puc dir amb goig, que els resultats de cadascun dels qüestionaris, fan molta patxoca. El nivell d’encert generalment és més de la meitat de la participació, moltíssimes felicitats!

És cert, que no tothom que visualitza la publicació, arriba a participar dels qüestionaris, però estic content que almenys un pugui veure la imatge, el lloc, i si vol, llegir les opcions de la pregunta.

Us agraeixo la participació i suport, enviant-vos una forta abraçada, quelcom ben necessari, abraçar-nos!

Opinió de la dinàmica de #PauMountain.

Valoro moltíssim els vostres comentaris, per aquest motiu, fins a dia d’avui, us he demanat la vostra opinió -referent a la dinàmica de #PauMountain– en varies ocasions, i la resposta que m’heu donat, a part de ser molt positiva, és molt constructiva, i amb els missatges que m’envieu, em doneu un munt d’idees.

Us agraeixo moltíssim els prop de cinquanta comentaris i les més de cent-seixanta valoracions positives, referent a la dinàmica dels qüestionaris.

M’heu fet arribar que alguns us anoteu els llocs i alguna de les rutes que us he explicat per missatge privat, que la dinàmica us fa venir moltíssimes ganes de muntanya, i alhora que us permet reduir la tensió del confinament, … i reconec que més d’algú, progressa molt adequadament!

Us vull animar a participar de la dinàmica, però també a compartir indrets i racons a través del mateix format de publicacions, per missatge privat o per altres xarxes socials; tant de bo puguem descobrir molts indrets de muntanya durant el confinament!

En darrer lloc, abans d’un nou agraïment a la vostra participació i suport, us vull comentar un parell d’anècdotes; gràcies a la dinàmica, i que dos participants m’han adreçat un missatge referent a una publicació. L’una fa referència a la creu del cim del Bastiments, i d’altra banda, un seguidor m’ha comentat que va escriure una guia del Camí dels Bons Homes en BTT (Editorial Altaïr, edició 2002).

Tot anirà bé!

He començat reconeixent l’auguri de poder sortir aviat a viure més aventures, però des del primer dia i essent responsables, continuarem a casa, i fins que les autoritats sanitàries ens ho recomanin. I aprofitant l’escrit, vull agrair la professionalitat i valentia del sector sanitari; vosaltres sou els garants de tots per superar la pandèmia, el sector sencer és l’autèntic mereixedor de l’agraïment i escalf, durant aquest difícil període que vivim.

A casa, cadascú ha de viure el confinament com pugui, ocupant-se i vetllant per que els ànims continuïn ferms. I a través d’aquesta dinàmica, el que intenta ser una píndola de muntanya, seguirem fent créixer la llista de llocs i racons pendents a rondar, un cop superat el confinament.

Salut i cuidem-nos!

By | 2020-03-29T17:57:57+00:00 marzo 29th, 2020|2 Comments

2 Comentarios

  1. Martí Barniol 30 marzo, 2020 en 10:47 am- Responder

    Espectacular! Molt agraït d’aquesta feinada que estàs portant a terme i ens està servint de teràpia a molts dels teus seguidors, companys i colegues.
    Ademés d’original, és una iniciativa tant lúdica com instructiva, i variada en continguts tant geogràfics, culturals, com històrics.
    Gràcies Pau!! Salut i muntanya!

  2. […] Anterior […]

Deje su comentario