Emprenedoria, garatges i innovació

Emprenedoria, garatges i innovació

Emprendre, un concepte que malgrat la popularització del mateix, i fins i tot la massificació d’aquest terme en molts dels articles, post, i noticies econòmiques que podem llegir per la xarxa i/o paper, és un concepte totalment necessari.

En tot cas, cal que tothom hagi d’emprendre quelcom? Part del que mou a la societat a empènyer a la gent a emprendre, és la creació de llocs de treball i la reactivació econòmica, per tant no cal que tothom emprengui però si que l’emprenedoria sigui constant i sempre present.

Tenim en ment els emprenedors com a nois/es joves, que deixen l’educació no obligatòria de banda i es tanquen als garatges de les cases, i allí, sols o acompanyats inventen quelcom revolucionari que els permet triomfar i viure’n.

Cal tenir un garatge per tancar-se i parir una idea prou bona per a emprendre i triomfar? O per altra banda, cal innovar per a emprendre?

El ‘garatge’ i la ‘innovació’ són dos termes que gairebé es pressuposen per que el propi cas d’emprenedoria triomfi. I són explícits per emprendre?

En primer lloc, com és obvi, no és necessari ‘tancar-se’ al garatge de casa, fer-ne una segona habitació i dia rere dia, tarda rere tarda, nit rere nit, … estar sempre allà fins a partir una idea, anar a demanar diners als pares per a fer-ne un prototip, investigar més, … La part de tancar-se al garatge és pot substituir per invertir hores diàriament en la teva idea i acabant-ne esdevenint un bon projecte digne per a invertir-hi i triomfar.

Per últim per a emprendre és necessària la part de la innovació? Emprendre és començar a executar quelcom, i en aquest cas un projecte empresarial i/o personal.

A tots/es a qui ens fa il·lusió emprendre quelcom a la vida, també ens en fa innovar en el mateix projecte emprés, i per tant es probable que la opció de no innovar no entri dins de les nostres opcions d’emprendre un projecte.

Pot arribar a esdevenir la innovació implícita, una barrera d’entrada a l’emprenedoria dins de la societat? Si és així potser si que s’hauria de fer un canvi conceptual. Amb aquesta opinió tampoc dic que la innovació no sigui necessària en l’emprenedoria, ni molt menys, per que crec que la constant innovació del mercat permet que una societat estigui totalment desenvolupada i rica en coneixement i per suposat en l’àmbit econòmic.

Així que #SomHi ben fort i a emprendre amb il·lusió!!

Salut i emprenedoria!

By | 2017-08-16T21:27:10+00:00 abril 9th, 2016|0 Comments

Deje su comentario