Exemple a l’Esplai Itaca de Teià

Exemple a l’Esplai Itaca de Teià

Felicitats companys i companyes; aquest és el missatge (amb doble felicitació) que vull fer arribar a tot l’equip de monitors i monitores de l’Esplai Itaca de Teià.

Tercer any que participo de la fantàstica #CalçotadaItaca, una trobada festiva i esplaiera, que l’Esplai Itaca de Teià organitza; es tracta d’una calçotada d’esplai, però que arriba a nivells de participació que es converteix en popular.

A la #CalçotadaItaca hi pots veure infants i joves de l’esplai, famílies d’aquests; famílies de monitors o d’ex-monitors; afegint el gran actiu que ha tingut l’entitat: un bon grup d’ex-monitors/es participant de la calçotada esplaiera; per descomptat hi trobarem tots els membres de l’equip de monitors actual, els quals van amunt i avall treballant de valent per que la calçotada rutlli i en puguem gaudir tots; i finament hi podem trobar a una bona colla de monitors i monitores dels esplais de Zona 15 – MCECC, en els quals un servidor hi era.

Per cert, ahir, el Consell Directiu del Moviment de Centres d’EsplaisCristians Catalans, va participar de la fantàstica calçotada esplaiera; un honor compartir calçotada amb tots ells i elles; i un exemple de que el Moviment es ben viu i el fem viu tots plegats!

Ara ja contextualitzats, ja sabeu on vaig ser ahir al migdia/tarda: gaudint de valent a la vila de Teià.

Felicitats pels 30 anys d’Esplai Itaca de Teià

Haig de començar i vull començar la reflexió tot felicitant el trentè aniversari de la vostra entitat.

Enguany, l’Esplai Itaca de Teià celebra els seus trenta anys, i ahir, rere el photo-call, podíem llegir un fantàstic testimoni (un dels fundadors de l’entitat); el qual explicava fil per randa com havia començat a caminar aquesta entitat que s’ha fet tant i tant gran.

S’hi llegia passió i estima cap a l’Esplai, i realment és quelcom que ha perdurat en el temps; des de la taula, passejant per l’era o xerrant amb monitors amfitrions es percebia que la passió i l’estima cap a l’Esplai i cap a l’educació en el lleure ha perdurat i existeix la voluntat de que continuï així per molts i molts anys més.

L’himne és esplèndid, de debò; de cantar no el vaig arribar a cantar sencer, ja que encara hagués plogut, però de llegir-lo… haig de confessar que el vaig llegir més d’una vegada, i tornem al mateix, és un himne creat amb passió i estima cap al que fa l’entitat dissabte rere dissabte.

Felicitats i per molts anys més d’Esplai Itaca de Teià!

Felicitats per l’exemple que doneu

Tercer any que em passa el mateix; surto de l’era de l’Esplai Itaca de Teià rumiant en direcció al cotxe, baixo conduint a Premià de Mar rumiant i m’assec al sofà de casa rumiant…

En que rumies? (deureu pensar potser…) el cas és que tot, absolutament tot el que un rep, o almenys jo, durant la #CalçotadaItaca és d’un exemple espectacular.

Exemple d’entitat i exemple de tot el que això comporta: treball, responsabilitat compartida, assistència i participació activa per part de les famílies, cohesió d’equip amb diversos objectius, que l’activitat rutlli i gaudir-ne, infants i joves rondant per arreu amb una rialla a la cara, ex-monitors i ex-monitores amb il·lusió de continuar participant de l’entitat, …

Tot això, sense detallar-ho gaire, és el que vaig percebre ahir de la fantàstica #CalçotadaItaca; és obvi que des de fora no es pot conèixer tota la planificació de la jornada, el timing, les comissions internes o equips de treball, els ‘rifi-rafe’ de la preparació i la realització; entre molts d’altres afers que com a monitor es té consciencia de la seva existència; tot i així, des de fora i amb la ma al cor, ens vau donar exemple en majúscules de la gran activitat que vam celebrar ahir (diumenge 19 de febrer de 2017).

A part de percebre-ho de forma activa, crec fermament que tots aquests ítems són parts de tot el conglomerat de factors imprescindibles per que qualsevol entitat rutlli; i la il·lusió de créixer tots plegats és el principal, i que ahir es veia en com us comunicàveu, com rèieu, com us miràveu enmig d’una dinàmica, com us abraçàveu, …; tot això és esplai i vau donar exemple!

Si companys i companyes, enveja sana (i remarco el ‘sana’) és el que em vau generar dins meu; sou exemple en moltes coses que ahir vam poder viure a Teià; i es d’admiració sincera: l’equip que sou tots plegats i com treballeu, almenys cara a galeria rutlleu de meravella.

Felicitats, per que sou un gran esplai i si entre tots podem aprendre quelcom de tots, millor que millor, per que el moviment d’Esplai creixerà de forma rica i dins d’un espectacular teixit d’entitats fermes.

I darrerament, tots els articles que publico acaben amb un puntal comú, i és l’equip que hi ha rere de qualsevol projecte, activitat o entitat, i en aquest cas, el que vaig percebre ahir fou un equip cohesionat, conscient d’on era i coherent amb l’entitat i el projecte, tant de bo la meva percepció s’adeqüi a la realitat i que no vagi gens errat, per que admiro sanament l’equip i entitat que formeu; de debò, felicitats i que la màgia esplaiera que ahir vam respirar, i que segur que respireu cada dissabte, no canviï mai, i duri almenys 30 anys més.

Altre vegada us felicito a tots i a totes, ahir us vaig venir a uns quants a felicitar-vos personalment, però es que us ho mereixeu de veritat!! Moltes felicitats, i suposo que a hores d’ara ja haureu descansat un xic; i suposo que ahir ja deuríeu celebrar entre vosaltres l’èxit de la calçotada.

Com haureu llegit entre línies, la felicitació per la calçotada és molt explícita; la logística de tota la jornada es esplèndida, i l’admiració pel treball en equip, la responsabilitat compartida i la cohesió que jo vaig percebre en tot moment, és ben real i sincera.

Moltíssimes felicitats, per molts anys d’esplai i de jornades festives com la que vam poder viure i compartir ahir a Teià, i tant de bo en puguem aprendre plegats com ara.

By | 2017-08-14T19:01:41+00:00 febrero 20th, 2017|0 Comments

Deje su comentario