De l’Experiència d’Usuari al Team Branding

De l’Experiència d’Usuari al Team Branding

Ahir, dilluns 6 de febrer de 2017, vaig començar una nova assignatura: ‘Experiència d’Usuari’; pels que no ho sapigueu estic cursant el tercer curs d’un grau de Màrqueting i Comunicació Digital; la qüestió és que aquesta assignatura m’ha despertat quelcom dins que em fa augurar que alguna cosa passarà d’ara endavant amb aquesta temàtica del Màrqueting.

Va ser una sessió de tres hores llargues ben riques, en contingut i en ambient; la dinàmica que s’hi presentava era ben propera, i això et permetia tenir una actitud ben i ben activa.

Però amb aquesta exposició no pretenc, ni molt menys, fer difusió ni dir meravelles de la sessió d’ahir, ni de la universitat (que no l’he mencionat), ni del professor, tot i que pel poc que l’hem tractat a l’aula, promet i molt!

El que pretenc és exposar l’intriga que em va generar la sessió de presentació de l’assignatura d’ahir; una intriga que es decanta més cap a un interès personal, sense cap mena d’input negatiu, tot el contrari; un interès sincer per a descobrir, en definitiva, interès en posar nom a alguna cosa que des de fa temps em rondava pel cap.

L’experiència d’usuari es importantíssima per conèixer i avaluar el teu producte o servei, sempre, des de la visió del consumidor i/o client; això, sens dubte, et permet enriquir el producte, i per tant millorar la qualitat del mateix. La meva rumiada era, i és, com podem transportar aquesta ‘Experiència d’Usuari’ a dins de les empreses, entitats o projectes?

L’anterior pregunta, sorgeix d’una necessitat d’arreu; els equips necessiten treballar i engranar, si quelcom falla, el projecte pel qual estan treballant comença a trontollar; per tant conèixer els equips es vital, no sols pel responsable del projecte o per qui lidera l’equip, és vital pel benestar del propi projecte.

Des de la meva visió ho veig d’una importància espectacular, i en més d’un post anterior ho he expressat així: ‘si els equips rutllen, el projecte també ho fa’; sols fa falta conèixer les habilitats, mancances, i motivacions, engranar-ho tot, i que el treball del conglomerat faci la resta.

A tot això, aquesta dinàmica o visió de necessitat en un treball en equip, li volia posar nom, tenia la necessitat de cercar quelcom per definir-lo; i doncs, a la tarda/vespre em vaig posar a cercar el concepte per internet.

Tenia (i tinc) clar, que la meva definició vulgar, i sense cap mena de recurs de suport: ‘Màrqueting d’Equips’ no podia anar gaire desencaminada en el concepte que algú, de segur, que amb anterioritat havia denominat. [Era ben impossible, que a un passerell com jo, a 3r de Màrqueting, se li acudis quelcom, que un guru del Màrqueting no hagués definit amb anterioritat.]

D’on surt la meva denominació de ‘Màrqueting d’Equips’? Ben senzill, o així ho veig jo; el màrqueting per a mi (de forma extremadament resumida), és reconèixer l’entorn on s’està i adaptar-ne el projecte que és té entre mans, per tal de que rutlli, tot aprofitant els recursos que es tenen; i a fer via, com diu aquell. [Òbviament, el Màrqueting és moltíssim més que aquesta breu i vulgar definició, feta per mi; però en aquest context, vull creure que la meva definició s’hi escau.]

Cercant i cercant, he trobat el la definició que m’agrada pensar que és la idònia per el concepte que he descrit. [Existeix la opció que no hagi cercat prou, i en algun comentari o piulada, em feu veure la llum… no tingueu pas por, anuncieu-ho!]

El nom que he trobat, el qual, crec, que se li escau força és: Team Branding.

Durant la meva cerca, la qual ha estat ben àgil, he trobat una breu descripció; el Team Branding tracta d’aconseguir que les marques personals enriqueixin al màxim els equips, i per tant els projectes.

El Branding en els equips pot arribar a ser un dels puntals a l’hora d’assolir l’èxit d’un projecte; de fet si tots els membres d’un equip comparteixen una missió, una visió i uns valors, l’equip engranarà, i es complementarà tot tenint les mateixes motivacions.

Per tal de que tot l’equip es conegui a la perfecció, primer ens hem de conèixer bé a nosaltres mateixos, i tampoc és una tasca gaire senzilla, més aviat és feixuc i requereix una inversió d’esforços considerable.

Els factors interns i externs tindran un paper molt rellevant a l’hora de treballar aquest branding d’equip, i les influencies exteriors a l’equip, l’entorn social, laboral, familiar, ideologies, etc. poden influir de forma directe en l’acord d’un objectiu i mètode de treball comú.

I el concepte que engloba el remei a tot això és la voluntat sincera a treballar en equip; i per tenir aquesta voluntat treball en equip, manca la consciencia de que el treball en equip pot enriquir molt més els projectes, i les habilitats dels companys i companyes ens permetran a tots, arribar més lluny, de forma més eficaç i ben orgullosos de formar part d’un equip amb un objectiu comú.

En definitiva, si aconseguim tot això, és molt probable que aconseguim un parell de coses; l’una, que tinguem ganes de continuar treballant en equip, tot aprenent de l’anterior treball i projecte, coneixent certes dinàmiques i avaluant-les; alhora tindrem ganes d’innovar, i conèixer noves formes de treball; i la segona cosa que probablement aconseguim, és la d’encomanar aquesta voluntat sincera de treballar en equip, que altres projectes es vegin enriquits per uns equips que engranin de meravella, gràcies a l’humil exemple que els hi ha donat un projecte i un equip, que amb esforç i voluntat conjunta, han assolit uns objectius comuns.

Ens hem de conèixer i hem de voler compartir coneixements.

(Anuncio que continuaré cercant informació sobre el Team Branding i intentaré escriure un xic més, ja relacionant-ho més en projectes concrets)

By | 2017-08-14T19:02:14+00:00 febrero 7th, 2017|0 Comments

Deje su comentario