Màrqueting de continguts o xarxes socials?

Màrqueting de continguts o xarxes socials?

Fa ben poc he començat una nova aventura professional, bé si, en format de pràctiques curriculars, però ja us puc assegurar que m’ho prenc amb la mateixa dinàmica amb la qual emprendria un projecte laboral: amb responsabilitat i professionalitat.

Estic molt satisfet de la feina que implica aquesta nova aventura, un projecte del qual en trec una espectacular formació, ja que diàriament estic treballant amb grans professionals el sector, i a la vegada amb projectes digitals ben potents, els quals requereixen atenció i rigor.

Però bé, avui vull parlar d’una pregunta que em van fer fa ben poc: ‘Què t’agrada més: la generació de continguts o la gestió de les xarxes socials?

Generar continguts o gestionar xarxes socials?

En aquell moment la resposta fou ràpida: ‘Són diferents’; però després, ja al tren tornant a casa i amb temps per rumiar, vaig donar-hi voltes.

Generar contingut m’encanta. Poder explicar histories i entrellaçant-les; que aquests escrits prenguin un format SEO friendly i que el contingut, no sigui senzillament ‘fum’, sinó que sigui un contingut de qualitat per al lector.

Per altra banda, m’encanten les xarxes socials, i procuro conèixer-les bé. La gestió de xarxes socials és quelcom necessari per fer arribar aquest contingut al target desitjat, i per això s’ha de crear una estratègia de contingut a les xarxes socials; el contingut ha de ser rellevant i ha de permetre a l’emissor interactuar amb els usuaris, i qui sap si acabar aconseguint leads.

És cert que la generació de leads es pot treballar mitjançant diferents canals que no siguin les xarxes socials, com per exemple l’email marketing, la publicitat de display o el video advertising (entre molts d’altres).

Sols es tracta de focalitzar bé el tipus de continguts amb els quals es vol treballar i escollir el canal, òbviament també hi tindrà molt a dir el context, i sobretot l’objectiu que es vol aconseguir.

Tinc un professor a la universitat que és molt fan de la generació de leads a través dels blogs, ell, farà un curs, fou el que em va descobrir la riquesa i la màgia de la generació de leads a través dels continguts de qualitat d’un blog ben gestionat (pura constància en manteniment) i d’unes xarxes socials ben focalitzades.

Des d’aquell moment, sempre que he tingut davant el projecte idoni per generar leads he intentat incloure’n alguna idea original per tal d’aconseguir-ho.

Doncs aquesta reflexió, força abreujada, fou la que vaig fer al viatge en tren després d’aquella pregunta innocent a l’ascensor de la feina; em va fer rumiar i ho agraeixo!

Les xarxes socials sense els continguts les trobo incoherents (en el context del màrqueting) i els continguts sense un espai on compartir-les i oferir-les per que ‘tothom’ (el target) en tregui profit, també.

Cada projecte està clar que requerirà diferents estratègies; unes amb més o menys presencia a les xarxes socials, d’altres amb menys o més contingut en un blog; però el que tinc ben clar és que si se’n inclou un dels dos productes i/o eines digitals, l’altre també hi ha de ser present.

En efecte, considero que son imprescindibles l’una de l’altre, i que ambdues poden generar molt d’interès per tal de que el lector/a participi d’aquest i ens ajudi a assolir l’objectiu que ens hem marcat com a ens o com a col·lectiu.

Per tant, la resposta a la pregunta que em van fer a l’ascensor (si, no he dit abans que em van fer la pregunta a l’ascensor): M’agraden ambdues coses, i en seguiré participant sempre i quant cregui que puc aportar algun contingut de qualitat, sigui en xarxes o sigui en un blog com aquest.

[Per cert, benvolgut/da lector/a, aquest article servirà per realitzar una tasca avaluable de l’assignatura de ‘Gestió de Comunitats en Entorns Digitals’, del grau universitari que curso: Màrqueting i Comunicació Digital]

Per últim, si vols generar un lead al meu portal web, pots aportar el teu granet de sorra, proposant un tema del blog en el següent formulari.

____________________________________________________________________________________

By | 2017-12-01T16:07:41+00:00 diciembre 1st, 2017|0 Comments

Deje su comentario