Màrqueting d’influencers, TFG atractiu

Màrqueting d’influencers, TFG atractiu

Recentment a la universitat ens han introduït el Treball de Final de Grau (TFG); ens han exposat el calendari d’entrega, la logística per tal de poder-lo emprendre, i alhora ens han proposat un munt de temes per escollir i desenvolupar-los en el nostre TFG.

Jo, des de fa mesos m’havia interessat per treballar quelcom sobre els coneguts influencers i sobre les campanyes i/o estratègies de màrqueting que es centren amb aquest nou concepte marquetinià; trobo que aquesta tipologia de màrqueting és ben interesant i si es treballa amb qualitat es poden aconseguir molt bons resultats.

Que és un/a influencer?

Els/les influencers són persones o perfils a la xarxa, que compten amb suficient credibilitat i confiança per part de tot el conglomerat de seguidors, sobre un tema o sector concret: moda, tecnologia, viatges, … I per tant a nivell de màrqueting és ben interessant ja que es pot convertir en un fantàstic prescriptor de la marca, producte o servei que es desitgi destacar.

Aquest objectiu de màrqueting s’aconsegueix a través de les seves publicacions digitals, les quals esdevenen contingut de qualitat de forma bidireccional; ja que és ‘útil’ per a les marques que desitgen arribar al target d’X producte, el qual coincideix amb tots els seguidors d’aquest perfil digital, uns seguidors que perceben les publicacions de l’influencer com a contingut de qualitat.

Les publicacions acostumen a tenir la mateixa línia, esdevenen publicacions de recomanacions i/o comparacions amb altres productes que els són útils o n’estan satisfets d’utilitzar-los.

Sens dubte, quelcom ben engrescador per estudiar i treballar-ho en un TFG ben digne.

Mountain influencers

Sóc un gran apassionat de la muntanya, és per això que el sector que m’agradaria o que m’engresca més investigar treballar, és la muntanya i els seus influencers.

Són moltíssimes les empreses d’equipació de muntanya o de serveis de muntanya que opten per treballar el seu màrqueting amb perfils influencers del sector.

D’aquest sector en tinc una opinió ben formada i alhora humil, ja que crec que la muntanya és un espai on el màrqueting d’influencers dona molta més veracitat que d’altres sectors.

El material de muntanya t’ha de transmetre confiança i seguretat, i un bon influencer ho sap, i molt probablement no esdevindrà prescriptor d’un producte o servei, si sap que no rutlla del cert.

Uns quants dels ‘influencers’ de muntanya que segueixo

Són molts els perfils que segueixo a Instagram o Twitter (en el sector de la muntanya), ja que proven productes, en fan valoracions, o utilitzen serveis que pots requerir i/o trobar a la muntanya.

  • @etroguet, es tracta d’una atleta andorrana, que prescriu un munt de productes de múltiples esports de muntanya (alpinisme, esquí, …); compta amb més de 20.000 seguidors a Instagram.
  • @albertbosch_, no es tracta d’un influencer molt reconegut en el sector, però tota publicació a la xarxa conté productes de muntanya que poden ser ben interessants a l’hora de practicar l’espero en qüestió.
  • @fmarmsaterphoto, es tracta d’un fotògraf professional el qual fa expedicions alpines i fa prescripció d’un munt de productes; aquest perfil compta amb és de 10.000 seguidors a Instagram.
  • [Pack] à @kilianjornet, @tinaemelie i @jsaragossa; dos atletes (i parella) i un fotògraf espectacular; els tres, malgrat no facin gaires publicacions relacionades, els considero un pack ben potent; destaquen pel material de muntanya ben tècnic, uns des d’un punt professional del skyrunning, i en Jordi, material més amateur però de tant en tant apareix amb un dels dos o els dos, i et trobes amb coincidències de productes.
  • @ger_gan_ el poso com a exemple dels molts ‘influencersMillet‘ que segueixo a Instagram o a la xarxa en general, i que són ‘ambaixadors’ de marques; en aquest cas concret, tractariem amb un ambaixador de la marca .
  • [Múltiples perfils influencers] aquest conjunt extra, no són perfils que destaquin per la prescripció de productes o serveis, sinó que destaquen per les activitats que desenvolupen i els indrets que visiten; i per tant es transformen en prescriptors ‘geogràfics’ i recomanen anar-hi, o no.

En aquest darrer pack d’influencers humilment m’hi considero dins; #PauMountain va néixer amb la voluntat de fer difusió de totes les excursions que faig; l’objectiu és aproximar molt la muntanya i la bellesa d’aquesta i evitar els indrets multitudinaris, ja que hi ha un munt de racons per descobrir, els quals estan ben amagats i a l’abast de tothom.

És per aquest motiu que sempre intento explicar al màxim la sortida que faig, els camins que hem agafat i el seu estat; detalls que et fan gaudir un xic més de la muntanya i desconnectar del tot de la rutina.

La muntanya la trobo necessària, i per gaudir-la del tot necessitem descobrir-la de valent, i que millor que començar amb uns quants influencers que et mostrin com fer-ho!

By | 2018-01-24T19:33:09+00:00 diciembre 27th, 2017|0 Comments

Deje su comentario